Nyheder

Sommerbrev fra DBgF

26-07-2021

Det forløbne år  

Sidste sommer håbede vi alle, at det værste var ovre mht. corona. Det viste sig desværre ikke at være realiteten. Selvom vi optimistisk gik i gang med DM for Hold i september, blev det kun til nogle ganske få spillerunder. Og stribevis af andre planlagte turneringer måtte aflyses. I det hele taget har det forløbne år været præget af corona situationen. 

Nye initiativer er gennemført 

Flere af de tiltag bestyrelsen håbede at sætte i søen har vi måttet udskyde. Det drejer sig primært om hvervekampagner og tiltag rettet mod at øge aktiviteten. Bestyrelsen har i stedet fremskyndet udvikling af ”Backgammon Akademiet”, der både kan være til nytte for mange gamle medlemmer, men i høj grad også er tænkt som understøttende i forbindelse med undervisning og intro til nye ansigter.  

Vi har også lanceret online backgammon, hvor vi har indgået et samarbejde med Backgammon Studio Heroes. Mere end 100 DBgF’ere er foreløbig registreret og mange spiller med i DBgF turneringen ”Månedens Hero”. Kampene rates på DBgFs online rangliste. 

Kommende initiativer 

To ildsjæle, Peter Hallberg og Karsten Bredal har gennem lang tid arbejdet i baggrunden med et projekt som de har præsenteret for bestyrelsen. Arbejdstitlen er ”Milepælsprojektet” og bestyrelsen har valgt at bakke 100% op om dette initiativ. IT-udviklingen til dette projekt er under forberedelse og vi glæder os til at præsentere dette når vi er lidt længere fremme i processen. 

Sekretariatet på pause 

Efter gennemførelsen af de udviklingsorienterede initiativer som nævnt ovenfor besluttede bestyrelsen at sætte sekretariatet i bero. Da omkostningen til sekretariatet ikke er uvæsentlig i forbundets økonomi, gav det god mening at begrænse dette. I pauseperioden har vores hidtidige forbundssekretær, Jens Christian Pedersen accepteret et andet jobtilbud og står derfor ikke længere til rådighed i denne sammenhæng. 

Sekretariatet genstartes 

Det er fortsat bestyrelsens ambition at gennemføre den strategi, der blev vedtaget i 2020. Sekretariatsfunktionen er omdrejningspunkt i strategien og det er derfor planen at genetablere sekretariatet. Vi håber at kunne byde en ny forbundssekretær velkommen pr. 1. september og vi har netop opslået den ledige stilling. Erfaringen fra Jens Christian som forbundssekretær efter freelance-konsulent-modellen viser, at denne måde ikke nødvendigvis er optimal og derfor vil den nye forbundssekretær blive ansat i en tidsbegrænset stilling. 

 Ændringer i bestyrelsen 

I begyndelsen af sommeren har to af bestyrelsens medlemmer valgt at trække sig fra deres poster. Det er Ulrik Andersen, der senest har beklædt posten som næstformand og Karina Langhoff de Thurah, der har fungeret som bestyrelsessekretær. Begge har været meget engageret i udarbejdelsen af den strategi vi er i fuld gang med at implementere. Ulrik har ydet et enormt stykke arbejde på mange områder bl.a. en sikring af, at forbundet lever op til de gældende krav vedr. GDPR samt en stor og tidskrævende indsats omkring fejlrettelser og udvikling af hjemmesiden. Ulrik har med sin ordentlige og strukturerede indsats ydet et værdifuldt bidrag til DBgF. Karina har ligeledes været et stort aktiv i bestyrelsen. Med sin juridiske baggrund har hun ofte fremhævet problemstillinger og sat ord på mulige løsninger af forhold forbundet har skullet forholde sig til. Karina har sideløbende været medlem af Ordens Udvalget. Denne post fortsætter hun med. Ulrik forlader bestyrelsen af personlige årsager og Karina har fået nyt job og forlader bestyrelsen af arbejdsmæssige årsager. Der skal lyde en stor tak for deres store indsats og de vil begge blive savnet i bestyrelsen. 

Bestyrelsen har efterfølgende kontaktet de to suppleanter, Thomas Fuglheim og Claus Berggreen. Thomas har bekræftet at indtræde i bestyrelsen mens Claus har ønsket fortsat at ”stå på sidelinien”. Bestyrelsen har derfor spurgt vores tidligere forbundssekretær, Jens Christian Pedersen om han var villig til at indtræde på den ledige plads. Dette har han accepteret. 

Begge de to nye bestyrelsesmedlemmer vil deltage i bestyrelsesarbejdet fra den 10. august, hvor første møde efter sommerferien afholdes. 

DBgF internationalt 

På verdensscenen ønsker DBgF også at være med. Steen Grønbech har tidligere beklædt formandsposten for WBGF (World Backgammon Federation), men Danmark har ikke været repræsenteret siden Steen forlod posten for et par år siden. Det ønsker vi at lave om på og DBgF har besluttet at nominere Christian Munk-Christensen som DBgFs kandidat til WBGFs bestyrelse. Den årlige generalforsamling i WBGF finder sted den 14. august og vi håber, at få indvalgt Christian. 

Turneringer i fremtiden 

På grund af usikkerhed omkring corona, har det været en lidt træg proces at komme i gang med live turneringer. Vi er dog i fuld gang med Pokalturneringen for Hold og vi glæder os også til at vores flagskib, DM for Hold skydes i gang. DM Doubles forventes også at løbe af stablen i August. Hampen Open, ÅFM Doubles er allerede afviklet med succes og Sommer Cup er i fuld gang. Det ser også ud til, at flere klubber så småt er kommet i gang med ugeturneringer. Det tager vi som et positivt tegn. 

Der er også taget godt imod DBgFs online turnering ”Månedens Hero”. Og vi forventer flere online turneringer i den kommende tid. Et eksempel kunne være online DM. Samarbejdet med Backgammon Studio Heroes åbner også mulighed for klubber til at afholde online turneringer, der kan rates til DBgF. – Kontakt DBgF, hvis din klub har lyst til dette. 

Udvalg 

I foråret accepterede Brian Klindrup at indtræde som formand for Turnerings Udvalget. Ved samme lejlighed blev udvalget suppleret med to nye medlemmer, Lars Valentin og Bjørn Kroghsbo. 

Botnorm Udvalget har skiftet både navn og formand. Fremover kommer udvalget til at hedde Norm Udvalget. Dette er et udtryk for at netop dette udvalg fremover også skal rumme det nye milepælsprojekt. Ved samme lejlighed har Peter Hallberg accepteret at tiltræde som formand for udvalget. 

Landsholdet 

I foråret er landsholdet også udtaget. Da corona situationen i vid udstrækning har forhindret livekampe som normalt danner grundlag for udtagelsen, har vi på forsøgsbasis gennemført en kvalifikationsturnering og efterfølgende en udtagelsesturnering for at sætte holdet. 

Landsholdet skal forsvare vores titel som verdensmestre for hold i Trier i Tyskland fra den 30. august til 1. september. Det er blevet et rigtig stærkt hold vi stiller med og vi krydser fingre for endnu et godt resultat. 

Feedback fra medlemmer 

Vi får løbende feedback fra medlemmer, men vi kan godt bruge meget mere. Vi vil gerne have konstruktiv kritik (såvel positiv som negativ), men allerhelst vil vi gerne have input og idéer til små og store ting, der kan gøre forbundet endnu bedre. Bestyrelsen har planlagt en strategidag den 26. september, hvor hovedtemaet vil være hvilke tiltag, der skal til for at kunne nå videre med strategien. 

God sommer 

Bestyrelsen 

DBgF.dk – Backgammon.dk – Dansk Backgammon Forbund