Nyheder

Sommerbrev fra bestyrelsen

27-06-2022

Året startede med at vi fortsat havde Corona liggende som en usikkerhed ift. turneringer mv. men nu er vi heldigvis ved at slutte halvåret med både et skønt forårsvejr og en meget høj turneringsaktivitet. Kæmpe tak herfra til de mange, der tager initiativ.

I disse dage runder vi medlem nummer 700 af DBgF. 560 betalende og 140 intromedlemskaber. Et skridt på vejen mod de 1.000 medlemmer, som blev lanceret som mål i strategiplanen.

Det er samtidig også i de kommende måneder vi dels skal overbevise intro­medlemmerne om at tegne et fuldt medlemskab samt for alle os andre at forny medlemskabet. Det er også i den periode at næste sæson af DM for Hold annonceres og tilmeldinger fremsendes således at der forhåbentlig er hold til alle, der ønsker at spille.

Hidtil har det været op til os medlemmer selv at huske at få betalt kontingent. Vi har i bestyrelsen besluttet at være mere aktive i forbindelse med opkrævning og sender derfor remindere ud til både nuværende betalende medlemmer og intromedlemmer, der skal huske at betalende pr. 1. august.

Der har i de seneste måneder været meget høj aktivitet på turneringsfronten. Vi kan heldigvis se at aktivitetsniveauet fortsætter efter sommerferien, hvilket er rigtig dejligt.

Turneringsudvalget har travlt med at få styr på kalenderen. Udvalget mangler fortsat en ny formand så hvis du kunne tænke dig med at få et af forbundets vigtigste hjul til at køre, så håber vi meget at høre fra dig.

Efter sommerferien starter vi et samarbejde med RCYN, som er et aktivitetscenter på Nørrebro i København for unge mellem 13-18 år. Her vil vi hver onsdag tilbyde interesserede unge en introduktion til spillet og på sigt junior turneringer. Alle unge er velkomne, så spred gerne rygtet i din omgangskreds.  Skriv til info@dbgf.dk, hvis du har lyst til at være med til at gøre dette tiltag til en succes og få udbredt backgammon hos ungdommen.

Dansk tankesportsdag afholdes tirsdag 13. september 2022 kl. 12:00-22:00 i Kulturhuset, Byens Hus i Gentofte. Her vil Dansk Backgammon Forbund være til stede og det ville være hyggeligt hvis du også kigger forbi.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen for påsken 2023. Nordic Open ligger fast. Bestyrelsen har indgået aftale med Louisa Dahlin Friberg om gennemførelsen og er ved at gennemgå de sidste detaljer.

DM-planlægningen er så småt begyndt. Datoen bliver enten den 29.-30 oktober eller 19.-20. november 2022. Tid, sted og format følger.

Rygterne siger også, at første turneringsdag i den nye holdturnering bliver den 1. september 2022, men mere om det senere.

Sommeren er typisk et tidspunkt uden meget turneringsaktivitet i Danmark. Det er derfor dejligt at se, at den traditionsrige Sommer Cup er skudt i gang og at vores svenske kollegaer også skyder sommeren rigtig i gang med Swedish Open som mange danskere deltager i. Senere på sommeren er der VM i Monte Carlo, hvor vi også kan krydse fingre for gode danske resultater.

På onlinesiden kører vores turnering ”Månedens Hero” fortsat med ca. 50 deltagere måned for måned. Det er en turnering, der tiltrækker såvel virkelig stærke spillere som spillere, der endnu ikke er så rutinerede.

Efteråret kommer også til at byde på det første online DM. – Så hvis du endnu ikke har oprettet dig på Heroes, så er det en rigtig god grund til at få det gjort nu.

Selvom det vel er de færreste, der lige nu tænker på jul, så er der måske alligevel en god grund til det. Rigtig mange husker med glæde Daniel Sørensens traditionsrige julekalender. Daniel ønsker at sende stafetten videre til en (eller flere) af vores dygtige ildsjæle. Måske var det noget for en af vores landsholdsspillere? … Eller måske hele landsholdet i samarbejde? … Eller en helt tredje? Meld dig til at gøre en forskel for mange og til at sikre, at en god tradition ikke går i stå.

Med håb om en god sommer til alle,

 

Pernille

Formand for bestyrelsen

DBgF.dk – Backgammon.dk – Dansk Backgammon Forbund