Nyheder

Julebrev 2022

20-12-2022

Post Corona

Vi har i store træk lagt Corona bag os, og turneringsmæssigt har 2022 været tæt på et normalt år. Det er dejligt, at der nu så småt er ved at komme liv i ugeturneringerne, og Klubturneringen for Hold er også i fuld gang.

Nordic Open 2023

Vi har savnet Nordic Open i 3 år, men nu glæder vi os til, at Louisa Dahlin Friberg sammen med sit dygtige team vil afholde denne turnering på Konventum i Helsingør i Påsken 2023. Louisa har lagt mange arbejdstimer i forberedelserne til de Nordic Opens, som desværre ikke kunne gennemføres pga. usikkerheder og restriktioner forårsaget af Corona. Tak til Louisa for dette store arbejde og tak fordi du ikke mistede modet undervejs, men tværtimod stiller op endnu engang for at stable dette store arrangement på benene.

Danmarksmesterskaberne

2022 blev afholdt i fantastiske omgivelser hos Odense Golfklub og året hvor vi endelig igen fik en kvindelig danmarksmester. Tillykke Laila Leonhardt! Og tak til Odense Backgammon Klub for værtskabet.

De mindre DM'er som Doubles og Mix har ikke være afholdt i år. Det er turneringer, der afholdes af de klubber/enkeltpersoner, der byder ind på opgaven. Bestyrelsen håber på, at der til næste år melder sig ildsjæle, der vil glæde medlemmerne med at få gang i disse turneringer i 2023.

Nye initiativer

Milepælsprojektet: TMP- og Ratingmilepælene er implementeret, og vi er i gang med 3. og sidste fase: Botmilepæle. I samme omgang får vi lettet arbejdsgangen med Botnormerne gennem en større grad af automatisering, så kampene blot skal udrulles og uploades til DBgF. Resultatet gemmes og vises herefter på spillerprofilerne. Stor tak til Karsten Bredahl og Peter Hallberg fra Normudvalget for arbejdet og det store fokus på, hvordan vi kan gøre Dansk Backgammon endnu mere visionært.

Landsholdet

Landsholdet var i april i Venedig for at kæmpe om verdensmesterskabet. Vi har stolte traditioner som nation, og de danske spillere leverede samlet en præstation, der, målt på PR, var helt i top. Desværre rakte terningerne ikke til en podieplads, og vi måtte for andet år i træk se os henvist til en 5.-8. plads. Vi håber på lidt mere medvind, når vi til august spiller i Nordmakedonien.

DBgF og online backgammon

Vi har gennem de seneste halvandet år kørt månedlige turneringer på Backgammon Studio Heroes, hvor vi har et samarbejde omkring levering af ratingfiler, verifikationstjek, rabataftale mv. Det er også på denne platform, der køres kvalifikationsturnering i forbindelse med udtagelse fra bruttolandsholdstruppen.

Der er nu mere end 150 verificerede DBgF medlemmer på Heroes, og måske har flere lyst i 2023, hvor vi forventer at afholde det første online DM.

Nogle har spurgt til Galaxy, og vi er glade for at kunne fortælle, at vores aftale med Backgammon Studio Heroes ikke er en eksklusivaftale, og at vi løbende har en både positiv og værdifuld dialog med Galaxy om mulige samarbejdsområder.

Klubber

Vi har i øjeblikket 14 åbne klubber i Danmark. Det er klubber, der er parat til at tage imod nye spillere, og som i mange tilfælde gør en aktiv indsats for at skaffe nye medlemmer, og dermed hjælpe disse med at blive en del af det fællesskab, vores forbund er. Du kan se listen her.

Hvis du spiller i en lukket klub, og selvom du måske ikke lige kan skaffe plads på holdet til nye spillere, så tænk alligevel, om det ikke kunne være en mulighed at lukke et par spillere ind i varmen, lave lidt intern intro og måske tilmelde et 2. hold til næste sæson. Det vil være en stor hjælp for vores nye medlemmer og en kæmpe håndsrækning til backgammonmiljøet i Danmark.

Nordjylland er igen på danmarkskortet

Og så har vi fået Ålborg på backgammonlandkortet. Det er en stor fornøjelse at følge Bertram Seiferheld, der som primus motor får skabt et nyt jysk hold, genoplivet cafeturneringer i Ålborg og samtidig har taget over som turneringsleder på Månedens Hero. Stort klap på skulderen herfra!

Backgammon i medierne

En af de veje, vi kan gå for at udbrede kendskab og interesse for vores sport, er ved at være synlige i medierne. Det er utrolig svært at komme igennem, men hver gang der opstår en mulighed, forsøger vi at slå til. Finn Due Larsen er vores ”pressechef” og har lavet et kæmpe arbejde i forsøget på at slå døre ind. TV, radio, landsdækkende- og lokale aviser, ugeblade mv. er kontaktet med forskellige vinkler (dansk verdensmester, landsholdet til VM, kvindelig danmarksmester mv.). Desværre er det svært at komme igennem, men vi arbejder fortsat hårdt på, at det vil lykkes. Tak for din vedholdenhed, Finn.

DBgF internationalt

Flere og flere medlemmer prøver kræfter med turneringer i udlandet. Danske spillere mødes ofte med respekt for vores spillestyrke, men vi nyder ofte også stor anerkendelse for den måde, vi opfører os på. I Verdensforbundet (WBGF) er Danmark repræsenteret af Christian Munk-Christensen, som yder en god indsats på DBgF’s vegne.

Inspirationsdagen

I september afholdt bestyrelsen en inspirationsdag, hvor vi sammen med medlemmerne diskuterede, hvordan vi skal få udbredt Backgammon i Danmark og tage imod nye medlemmer.

En manual til opstart af nye klubber er under udarbejdelse, og vi har fået trykt visitkort med QR-kode og oprettet en alternativ forside til potentielle medlemmer . Planen med visitkortene er bl.a., at forhandlere af backgammonspil sørger for, at der ligger et kort i alle solgte spil. Desuden vil visitkortene kunne findes på biblioteker og lignende steder. Sig til hvis du har en god ide til, hvor man skal kunne finde dem.

Nyhedsbrevet

2022 bliver desværre også året, hvor vi tager afsked med Nyhedsbrevet. Redaktionen, anført af Taus' skarpe pen har hver måned siden september 2015 utrætteligt præsteret at udgive interviews og reportager om turneringer og præstationer i og uden for Danmark. Vi er sikre på, at alle medlemmer har været ovenud taknemmelige for redaktionens indsats. Desværre har ingen meldt sig for at overtage tjansen, men måske er miraklernes tid endnu ikke forbi?

Vi glæder os til at mødes til Jule- og Nytårsturneringerne rundt om i landet.

Glædelig jul og rigtigt godt Nytår fra bestyrelsen

Nisse

DBgF.dk – Backgammon.dk – Dansk Backgammon Forbund