Nyheder

Sommerbrev fra bestyrelsen

05-07-2024

Kære medlemmer af DBgF.

Jeg har ladet mig fortælle, at det er en tradition med både sommer- og julebreve fra forpersonen, og det pres kan jeg jo ikke ignorere, så her kommer lidt fra halvlegen af 2024 set fra formandens vinkel efter 15 måneders afsoning på posten … 😊

Forår er lig med Nordic Open, og vi fik en ny venue inde i Sydhavnen, hvor Marc B. Olsen fra Backgammon Galaxy samlede stafetten op. Der arbejdes på at forlænge, men mere om det senere. Mesterskabet måtte atter sendes udenlands (Hans Liby, Norge), men den ellers forsvarende mester blev til gengæld årets spiller 2023 for sin flotte præstation sidste år. Tillykke til verdensmester Peter Jes Thomsen. Læs artiklen HER. Til gengæld kunne vi glæde os over at have danskere øverst på skamlen i Mix Doubles, hvor Pia Jeppesen & Andreas Becher forsvarede titlen fra 2023. Flot!

Hædersprisen blev vundet af vores odensianske venner, Daniel Sørensen og Christian Klebajn, som i forskellighed og forening har forstået at skabe et miljø i og omkring Odense, hvor det helt store fokus var en 500barns-turnering på Sanderumskolen. Læs nyheden HER. I sandhed et arrangement af de måske største indenfor dansk backgammon siden den hedengangne Carlsberg Cup for 30 år siden.

På den sportslige palet har Danmark fået en ny Danmarksmester for damer på trods af, at Tia Willumsen stillede op. Tillykke med sejren til Marianne Bach, som efter nogle års pause har genoptaget spillet med succes.

Månedens hero er svinget på mesterlig vis af Bertram Seiferheld og hans Yoda, Bjørn Kroghsbo. Det er et meget populært koncept, som også går fint hånd i hanke med strategien om digitalt at nå ud til flere fremtidige medlemmer. Og snart starter PIP-ligaen også op, så hold nu øje og støt op.

Landsholdene er ved at pakke kufferter inden de næste uge skal vise Dannebrog frem i Stockholm. God tur til Pernille Rosendal, Inja Myhr, Pia Jeppesen & Daniel Sørensen, Jakob Rasmussen, Thomas Myhr, Jess Danielsen, Karsten Bredahl, Thomas Wærling Hansen og Peter Lego Fursund. Sidstnævnte blev indkaldt efter afbud fra Michael Nielsen og Steen Pawlik Mikkelsen. Vi hepper på jer. Bring home the double!

Alt i alt har vi i skrivende stund 6.684 ratede matches i 2024, en lille stigning i.f.t. sidste år. Tak til alle arrangørerne rundt om i landet for at holde gryden i kog.

På det administrative har vi fået indført mulighed for arrangørerne for at nævne ”Dice on Checker” i deres invitationer. Mange har spurgt mig hvorfor vi skal til at bruge det nye fænomen, og jeg benytter her den korte forklaring: Når resten af verden begynder at bruge det i flere og flere turneringer, så skal danskerne ikke stå tilbage på perronen uden træning og tilvænning, så vi kan lige så godt adoptere konceptet stille og roligt. Backgammon er i international bevægelse, og vi skal flytte os i takt med WBgF (verdensforbundet). Dice on checker har fået sin debut i Sommercup og Backgammon Masters.

Betaling af kontingent er nu en mulighed ved at logge ind på dbgf.dk under ”din profil”.

Der er indgået en lille aftale med Boozt, hvor man via en kode kan købe med -20% på deres webshop. DBgF får et lille kickback, så køb endelig løs og del linket med venner og bekendte. Det første link er på vej, og vi kigger på at starte en primitiv nyhedsformidling op, men mere om det senere.

Gratis licens har tidligere været for medlemmer uden medlemskab i +3 sæsoner, men det er nu lavet om til en éngangs-mulighed. Så har man ligesom lært forbundet at kende.

NYHED OM BETALING AF KONTINGENT & GRATIS LICENS

Nu starter sommerferien, men den er heldigvis hurtigt overstået, så vi atter kan komme i gang med en ny sæson med holdkammeraterne…

Til sidst vil bestyrelsen udtrykke deres taknemmelighed til udvalgene, arrangørerne og alle de mange frivillige, som i virkeligheden er de, som driver vores lille forbund.

p.v.a. bestyrelsen,

Karsten Bredahl

DBgF.dk – Backgammon.dk – Dansk Backgammon Forbund