DBgF’s hæderspris for året 2020

20-12-2020 19:09
1387 Pernille Rosendal

På trods af at 2020 ikke har været et år præget af enorm aktivitet – heller ikke i backgammon-verdenen, skal vi alligevel have kåret vinderen af Hædersprisen 2020. Hædersprisen er ikke resultatafhængig, men er mere en pris for et ihærdigt/flot udført stykke arbejde, strålende humør, stort engagement i klub-/landsregi – ja mulighederne og argumenterne er uanede. Alt/alle med tilknytning til DBgF kan indstilles til denne pris: Enkeltpersoner, et hold, en klub, udvalg mv. 

Så hvem har gjort sig fortjent til en ekstra anerkendelse? Hvem har arrangeret en særlig god turnering, gjort noget ekstra for at skaffe nye medlemmer, har smittet os alle med store smil og godt humør eller måske har formidlet sporten på en positiv måde? Kort sagt, hvem har gjort noget ekstraordinært for dansk backgammon det seneste år?

Hvem indstiller du? Skriv navn og begrundelse til info@dbgf.dk senest 31.1.2021. Listen over de nominerede vil blive offentliggjort kort efter.

Venlig hilsen
Pernille Rosendal
03-02-2021 08:06
1387 Pernille Rosendal
Redigeret 03-02-2021 23:02
1387 Pernille Rosendal

Nominerede til årets hæderspris 2020

Bare det at blive indstillet til hædersprisen er en stor ære i sig selv. Det varmer i denne på så mange måder kolde tid, at der findes sjæle der brænder så varmt til glæde for så mange.
For pokker! det er dejligt, at på trods af lock down, social distance, hjemmekontorer, sygdom og forvirring over verden i det hele taget, at der er mennesker der har overskud til at gøre noget for andre og for backgammonverdenen.
Hver og en af jer nominerede har i den grad fortjent prisen. Jeg hepper på jer alle!

De nominerede er:

4934 Juliánna Juhl-Johansen Zölde-Fejér
Julianna er yderst aktiv i det store arbejde med at skaffe undervisere til klubben Absalon BG-klub.

2402 Karsten Bredahl, SGM

Jeg indstiller hermed Karsten Bredahl til årets hæderspris for hans utrættelige arbejde med at motivere spillere, afholde turneringer for bredden og specielt holde liv i backgammon i 2020.

Han har motiveret til tilsvarende turneringer udenfor hovedstadsområdet, og det, kombineret med hans perfektionistiske afholdelse af turneringer, har skabt populære turneringer også udenfor eliten; at vinde hans turneringer har enorm prestige.

Han har naturligvis haft samarbejdspartnere, men hans ildhu har holdt backgammon udenfor holdturneringen i gang, og vedligeholdt passionen for backgammon i pandemien, med afstand og respekt.

Karsten Bredahl har fortjent hædersprisen i 2020 for at stimulere passionen for backgammon trods en pandemis kamp for det modsatte.

For stort engagement i streams af kampe på YouTube igennem året og ikke mindst hans meget lærerige kommentering af kampene.

For en super professionel og engageret afholdelse af XGM turneringen. Krydret med personlig gennemgang af blundere. En service i topklasse.:-)

2869 Daniel Sørensen, GM
Daniel har i årevis, og også i år, gjort meget for at udvikle dansk backgammon fra såvel bund som top. Han er desuden en af de spillere der tegner os internationalt.

•    Han kører hvert år julekalenderen
•    Stiller op på skoler og underviser de 'små' i backgammon (en mindeværdig gang sammen med Trabolt)
•    Afholder seminarer i klubberne
•    Deler altid ud af sin viden, hvis man er interesseret
•    Tilbyder coaching som præmie i vores online-turneringer
•    I Odense var Daniel en stor del af hele Storms Pakhus hvervnings/ udbredelses arangement.
•    Gennem det meste af nedlukningen, hvor Odense backgammon klub har afholdt ugentlige online turneringer, har Daniel pænt doneret en times undervisning i præmie, som har været til stor glæde, landet rundt.

Odense Chang Backgammon Klub
Christian Klebajn og Michael Greholm fra klubben Changs bestyrelse har troligt under hele nedlukningen af Danmark holdt online turnering hver tirsdag aften.

Samlet backgammonspiller på tværs af landet til virtuelt spil, og mindet os om at der var engang noget der hed live backgammon.

5008 Esben Muhlig Sørensen
Jeg vil gerne indstille 5008 Esben Muhlig Sørensen til DBgFs hæderspris 2020. Esben er en relativ ny spiller i forbundet, og vil sikkert være ukendt for mange øst for Storebælt. I det jyske har vi lært ham at kende som en reel fyr, som elsker spillet og dagligt forsøger at dygtiggøre sig i spillets mange facetter på trods af en travlt hverdag, som ejer og daglig leder af Cafeteria Kroen.

Esben er typen, der altid gerne hjælper andre: Utallige er de gange, hvor han har taget kaffe og søde sager med til klubaftenerne i Silkeborg - citronfromagen er allerede en klassiker!

Når man lærer Esben bedre at kende, mærkes det hurtigt at hans interesse for sine medmennesker er reel og oprigtig. Som person har han sine meninger, som han står inde for.

Esben er også en del af holdet bag Hampen Open, hvor han allerede har gjort en stor indsats for at involvere både medier og sponsorer - dette er selvfølgelig usynligt endnu for næsten alle; men vi håber da at kunne brænde en turnering ind på landkortet i juni 2021, ikke mindst pga Esbens indsats!

Kort sagt er Esben en af de ildsjæle vi i forbundet har så hårdt brug for, derfor er han et oplagt valg til årets hæderspris 2020.

Sådan stemmer du
Alle medlemmer af DBgF kan stemme på op til tre forskellige af de nominerede. Man stemmer ved at sende en mail til info@dbgf.dk senest søndag den 21. marts 2021 kl. 23.59. Husk at oplyse dit navn og DBgF-nummer, for ellers tæller din stemme ikke.

Vinderen vil blive offentliggjort i nyhedsbrevets april-udgave og på backgammon.dk

Venlig hilsen
Pernille Rosendal

DBgF.dk – Backgammon.dk – Dansk Backgammon Forbund