Nyheder

Benjamin Lund vinder Sommercup'en - igen!

08-01-2024

SOMMER CUP 2023 (øst) 

...er en turnering, hvor det er de lange kampe, der skal spilles inden for en bestemt tidsplan. Champ rækken får lov til at hygge sig med 25 points kampe, og novice rækken spiller til 21 point. Spillerne mødes til hyggelige kampe under private forhold (hjemme eller på en cafe). Dette års turnering blev skudt i gang den 28. april, og det sidste punktum blev sat kort før jul den 20.december.  
Sådan er det foregået i nu 16 sæsoner og splitte vores bramsejl, om ikke det også sker i den 17. version i 2024. 🥳

Novice rækken (32)

I novicerækken stillede 32 spillere til start, hvilket er en flot deltagelse i denne række. 4 spiller fik kæmpet sig frem til semifinalerne: 

6775 - Lennart Kurland - BMS Backgammon, som kom lidt i problemer i kvartfinalen, hvor han mødte klubkammeraten Finn Due Larsen, hvor de måtte ud i en DMP for at finde en vinder. 
2700 - Hans Christensen - Ringsted Backgammon, som også i hans kvartfinale endte i en DMP imod Absalon Backgammonklubs spiller Torben Persson. 

I denne semifinale havde Hans besluttet sig for, at han ikke ville ud i en ny spændende DMP. Så han kom hurtig fra start, og stille og roligt tog yderligere afstand indtil det stod 21-12 på tavlen. HC var klar til finalen, og måtte vente lidt på en modstander. 

2070 - Henrik Vejlø - Københavns Backgammon klub, som i 2. runde næsten var ud af turneringen. Kevin El Hmoud, Team Sirius kom først til 20 point, og fik et par chancer for at lukke kampen, men HV kæmpede bravt og kunne til sidste trække sig sejrsrigt ud af kampen 21-20. 
20004 - Morten Møldrup - BMS Backgammon var den anden BMS spiller i semifinalerne. MM var fedtet med pointene, så modstanderne fik ikke så mange i de første 3 kampe.  
MM forsatte den stil imod HV, som i semifinalen måtte nøjes med 6 point og en delt semifinaleplads. 

I finalen skulle Hans Christensen prøve at sætte en stopper for Morten Møldrup, men den var MM ikke helt med på og HC måtte se sig besejret 21-13 i en god og hyggelig kamp. Tillykke til Morten Møldrup med sejren og fremover kan han glæde sig over at skulle spille med i Champ-rækken. 😎

Resultat Novice (32) 

Semifinaler : 6775 - Lennart Kurland - BMS Backgammon & 2070 - Henrik Vejlø - Københavns Backgammon klub 
Runner up : 2700 - Hans Christensen - Ringsted Backgammon 
Vinder : 20004 - Morten Møldrup - BMS Backgammon 

  

Champ rækken (64)

Hele 64 spillere stillede til start, hvilket er cirka 10% af forbundets medlemmer. Heraf var der mange spillere med en titel. Flere af dem spiller til dagligt med om Danmarksmesterskabet for hold i Elitedivisionen. Nogle få stykker har repræsenteret Danmark på den fornemste scene i kampen om guld til Danmark på landsholdsplan. Så der var lagt op til 62 spændende kampe, inden finalen skulle afvikles. Ud af de første 60 kampe endte hele 14 kampe i DMP, dette til trods for der spilles til 25 point. De 4 spillere i semifinalerne blev: 

866 - Peter Jes Thomsen - København Backgammon klub, som for få år siden vendte tilbage til sporten og har gjort det meget godt og ligger helt i toppen af den danske rangliste, hvor han for nylig brød barrieren for højst ratede spiller nogensinde i DBgF. PJT var i 2 meget tætte kampe, der var lige ved at koste deltagelsen i dette års turnering. I runde af sidste 16 spillere opnåede klubkammeraten Rene Poulsen - København Backgammon - klub 23 point, det samme skete i kvartfinalen for 3820 - Freja Bøg - Langebro-Firstmovers. Men begge kampe vandt PJT i DMP. 

6791 - Benjamin Lund - Røde Stjerne 2.0 og forsvarende mester, kom lidt nemmere til semifinalen. BFL gav 17, 17, 21 og 14 point væk til modstanderne i de første 4 kampe. I semifinalen skulle den formstærke spiller PJT prøve at sætte en stopper for BFL, som oven i købet var forsvarende mester. Semifinalen blev ikke så spændende, da PJT måtte tag til takke med 12 point - men en flot 3. plads blev det til. 

1074 - Bjørn Holmsted Kruse - Ladies N Gents, måtte allerede kæmpe for livet i første runde, hvor han var oppe imod Michael Krakus, København Backgammon klub og kampen skiftede lidt frem og tilbage og endte til sidst i endnu en DMP.  

2402 - Karsten Bredahl - Absalon Backgammonklub og tidligere 3-dobbelt vinder af turneringen - måtte ud i 2 meget tætte kampe inden semifinalepladsen var sikret. I 3. runde var det Kristian Helio, Familien Nemesis Backgammon nået 23 point, samt i kvartfinalen hvor Maj Falsig - Ladies N Gents måtte se sig besejret i DMP med 24-25 trods en 24-14 føring. 

I den anden semifinale var der heller ikke så meget spænding om resultatet, hvor KB sikkert besejrede Bjørn Kruse med 25-15. BHK kan være meget stolt af en flot 3. plads i denne stærkt besatte turnering. 

I finalen kom Benjamin hårdt fra start med en 10-points føring men Karsten Bredahl kom tilbage til 22-13. BFL ville ikke bare give op, og kæmpede sig frem til en meget tæt afslutning. Ved stillingen 22-19 til KB, kunne KB næsten lukke kampen, men som vi ofte ser i det spil, vi både elsker og hade, så sker der nogle gange noget ... og den forsvarende mester kunne således ved 21-22 vinde en doblet gammon og dermed matchen 25-22. 

Kæmpe tillykke til Benjamin F Lund med titlen og hans første mesterskabsnorm. 

 

Resultat Champ (64)

Semifinale: 866 - Peter Jes Thomsen - København Backgammon klub & 1074 - Bjørn Holmsted Kruse - Ladies N Gents 
Runner up : 2402 - Karsten Bredahl - Absalon Backgammonklub
Vinder : 6791 - Benjamin Lund - Røde Stjerne 2.0 

TL’erne KB og Schou takker alle 96 spillerne for deres deltagelse i turneringen, samt for god ro og orden samt ønsker top-4 i begge rækker stort tillykke med deres flotte placeringer. 

1717 - Schou 

DBgF.dk – Backgammon.dk – Dansk Backgammon Forbund