Nyheder

3040 John Andersen vinder i Nordens Paris - Aalborg - stort tillykke!

13-03-2024

Fredag aften efter nogle øl i fredagsbaren tog vi til Studenterhuset, rykkede borde rundt og nød stilheden i lokalet, som morgenen efter vil blive indtaget af 31 backgammonspillere og lyden af deres præcisionsterningers raslen.

Dagen startede ud 6:30 med opvarmning af stemmen til vores besøg i P4 Nordjylland, hvor vi havde fået muligheden for at dele lidt ud af vores glæde for backgammon. Med et backgammonspil i studiet fik vi rullet terninger og snakket om, hvordan i alverden vi lige var endt med at lave en backgammonturnering. Det kan man høre her: https://www.dr.dk/lyd/p4nord/p4-weekend-nordjylland/p4-weekend-nordjylland/p4-weekend-14102441106  (ved 02:05:30 ca.)

Fra kl. 10 var der gæster på Studenterhuset og hurtigt derefter blev lokalet fyldt af spillere og spændingen kunne mærkes i luften. 11:30 startede det, lyden af terninger, som skal rystes så meget, at man selvfølgelig får lige det slag man skal bruge.

Og der var fart på! Om det var fordi fynboerne gerne vil hjem til aftensmaden og deres brunsviger eller bare fordi spillerne slet ikke kunne få nok af Aalborg OPEN, vil vi lade jer vurdere 😉

I semifinalen i Main var de tre stærke aalborgensere; Philip Hayles, John Andersen og Arne Janik klar til en finaleplads. Kun Kenneth Olesen, Grandmasteren fra Horsens, kunne spolere hjemmebanesejren og det var Arnes drøm han skulle slukke i semifinalen for at kunne fratage Aalborg trofæet… Sådan skulle det ikke ske og allerede fra finalens startskud var trofæet hjemme i Aalborg.

John og Arne spillede finalen, en kamp som vi har set spillet på klubaftener her i Aalborg flere gange, skulle pludselig på den helt store scene. John formåede at hive sejren hjem, og den uvurderlige ”Vinder af Aalborg OPEN 2024” doubleterning.

I Cons’en skulle Lars-Henrik Braun fra Midtjylland også prøve at fratage en aalborgenser drømmen om en hjemmebanesejr. Men det skulle ikke hedde sig. Allan Larsen fik tæmmet Lars-Henrik i finalen og sørgede dermed for fuldt Aalborg bord.

Det har været en helt fantastisk og fuldstændig skør oplevelse, at få lov til at arrangere en turnering med så stor opbakning fra hele landet. Vitus og jeg siger mange tusinde gange tak for jeres deltagelse. Vi håber I har nydt det lige så meget som vi har! 

Stort tillykke til alle vinderne og stor tak til alle deltagere!

Vi nåede også i TV2 Nord:  https://www.tv2nord.dk/nyheder/09-03-2024/1930/1930-09032024?clip=b89e3842-dcfb-4fcf-a54f-bdb4c0294f17

Vi ses til Aalborg OPEN 2025 😊

Bertram Seiferheld

 

DBgF.dk – Backgammon.dk – Dansk Backgammon Forbund